De hashtag #FestaMajorDeSitges

Amb les noves tecnologies, és evident que el nostre dia a dia ha canviat. Amb Internet, aquest canvi ha estat encara molt més fugaç i eclèctic. I, amb les xarxes socials i la comunicació 2.0, encara ha estat transformat, redefinit i adaptat a les infinites possibilitats.

Primordialment, i entenent que els canals tradicionals no s’han de substituir, les relacions entre les persones (des d’una relació amic-amic, passant per les relacions més oficials, com pot ser la relació entre un partit polític i un ciutadà) s’han traslladat als nous canalsvia online. La comunicació 2.0 és una nova realitat que s’ha consolidat. A més, s’han gestat tot un seguit de professions al voltant d’aquesta activitat: és el cas dels especialistes en màrqueting en línia.

La principal eina que s’està utilitzant dins d’aquest innovador sector són les xarxes socials. Si mirem l’entrada a l’Enciclopèdia.cat, la “xarxa social” està definida com: “estructura social feta de nodes, que són els actors o usuaris, i arestes, que són les relacions entre ells1”. En el que ens hem de fixar és en aquesta relació horitzontal, sense jerarquia tancada, on tothom pot accedir-hi tan sols amb una connexió a Internet. També és important ressaltar la diversificació dels suports: tauletes, portàtils, ordinadors d’escriptori o el mòbil.

Quina vinculació hi ha entre la comunicació 2.0 i la nostra Festa Major? Les diferents festivitats de Sitges també s’han vist influenciades per aquest sector comunicatiu? En quina mesura està canviant la nostra Festa Major amb aquests nous canals de comunicació? Què ens aporten les xarxes socials a la nostra Festa?

#UnaParticipacióMésOberta. Sitges ha augmentat els seus habitants i al 2013 ja comptàvem amb més de 29.000 empadronats2. Què significa això? Doncs que la participació directa als balls i entremesos de la Festa Major cada vegada és més limitada, ja que progressivament hi ha més sitgetans i sitgetanes que busquen sentir-s’hi partícips. Les xarxes socials aporten un canal nou de participació a tots els qui no formen part d’un ball en concret o no tenen una tasca determinada al llarg de la festa. Aquesta contribució és gràcies a la potencialitat de la xarxa social per a les relacions horitzontals i no pas verticals.

#UnaPrèvia/PostFestaMajorMésIntesa. Ja des del més de juliol, potser coincidint amb la presentació oficial de pendonista, pregoner i altres informacions esperades, les xarxes socials s’omplen de comentaris, posts, imatges i actualitzacions referents a la Festa Major. Això provoca una prèvia molt més intensa, viscuda i compartida pels vilatans i vilatanes, que anys passats, i tradicionalment des del 5 d’agost, Festivitat de la Verge de Vinyet, ja feien el compte enrere per arribar al 23 d’agost. El canvi important és que aquest compte enrere no només comença abans, sinó que es comparteix amb les amistats via xarxes socials. Molts són els que actualitzen el seu estat dels perfils personals restant els dies que queden per a l’Entrada de Gralles. O n’hi ha d’altres que pugen a la xarxa fotografies d’altres anys. Totes aquestes accions són compartides i comentades entre les amistats i aproximen tots aquells que tenen un objectiu comú: participar de la festa. I això lliga amb el següent hashtag.

#UnaProximitatMésDirecta. La gran majoria dels grups i associacions vinculats amb la Festa Major i Santa Tecla tenen perfils a les xarxes socials. Un exemple és l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, present a Facebook, Twitter i Instagram. Altres col·lectius també són els balls i entremesos, com per exemple, la Colla Vella de Diables de Sitges, amb perfil al Facebook. D’aquesta manera, ja sigui a nivell oficial o a nivell més oficiós, comissions i balls es comuniquen amb el poble d’una manera més directa que no pas des dels canals oficials. Poden informar d’horaris dels actes, localitzacions, novetats en els balls… i, a través de fotografies, la informació és molt més visual. A més, les xarxes socials apropen la Festa Major a aquells que per motius diversos es troben fora del nostre país. Per tant, gràcies a la espontaneïtat d’aquest nou canal, des de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, fins als propis balls protagonistes de la festa, poden comunicar-se directament amb els sitgetans i sitgetanes. I això és gràcies a la multiplicitat de suports en qualsevol lloc amb connexió a Internet. Avui dia, amb els mòbils i les tauletes, és quasi a tot arreu, les 24 hores del dia.

#MésEficàcia/Rapidesa. Quantes vegades ens hem preguntat, amb quatre núvols voltant pels nostres caps, si sortiria o no la processó del 24 d’agost a la tarda? Fins ara, la solució podria haver estat: “li preguntem al veí que de tot s’assebenta”, “truquem a aquell amic, el germà el qual és membre de la Comissió” o, senzillament, “ens esperem”. Doncs bé: ara, les xarxes socials donen la possibilitat als òrgans organitzadors que gestionen els actes de la festa de tenir una comunicació instantània i oficial amb el poble. Això ho veiem, per exemple, quan es va haver de suspendre l’actuació de DJ’s al ball del dia 24 d’agost de 2013. La Comissió de Festa Major i Santa Tecla va estar en constant comunicació, via tuits, amb el poble, anunciant les possibilitats de seguir amb el programa previst o haver de suspendre l’acte per a causa de la pluja. Veiem, doncs, com la informació oficial arriba instantàniament al poble i facilita l’organització de la Festa.

#CreativitatMésFresca. Els nous canals ens donen la possibilitat de crear plataformes artístiques més fresques i obertes a la participació ciutadana. Trobem dos camins. Per una banda els concursos canalitzats a través de plataformes ja creades,  amb unes característiques de la promoció de la creativitat individual amb poques eines. És el cas d’Instagram i el concurs que l’Agrupació de Balls Populars va organitzar l’any passat. L’altre camí és el que les xarxes socials han agafat com a plataforma per projectar tot una varietat de productes relacionats amb la nostra festa: bijuteria, samarretes, bosses, barrets i tot tipus de complements. Un perfil d’Instagram, un tuit o una actualització del Facebook pot ser el millor anunci per a un marxandatge al voltant de la Festa Major.

I, abans, com es feia? El boca a boca, els canals més tradicionals (un anunci a L’Eco) o les paradetes del Cap de la Vila –que tan sols estan durant el mes d’agost– eren els mecanismes per anunciar aquests productes. En certa manera, aquestes paradetes, que tradicionalment estaven en mans dels balls que necessitaven d’uns ingressos extres per fer front les despeses de la festa (majoritàriament, el foc), ara s’han obert a tothom i molt aviat en el calendari, tant fins quan un vulgui. Els ingressos poden ser a títol propi, a títol col·lectiu i a títol de ball. Però, sigui quin sigui el cas, les xarxes socials són el principal canal perquè la gent interessada xafardegi productes de la Festa.

De tots els hashtags exposats més a dalt, el més important és el de #CompartirLaFesta. En efecte, l’aportació més rellevant de l’arribada de les xarxes socials a la Festa Major i a Santa Tecla és el fet de compartir, share, pujar-ho al Facebook, al Twitter o pujar una foto a l’Instagram. Què és, si no, la nostra festa? Compartir emocions i experiències ludicofestives amb amics, familiars i veïns.

Alba Gràcia i Pañella

NOTES

1http://www.enciclopedia.cat/cerca?s.q=xarxa+social&mode=federated&search-go=Cerca#.U2e-9rSKDIU

2 http://www.idescat.cat/pub/?id=aec&n=250&lang=es

Comments are closed.