Coses vistes

Enguany, l’Exposició de Clavells ha arribat a la 75a edició. Aquesta mostra i les catifes de flors aglutinen la major participació popular a la festivitat del Corpus Christi de la vila. Ambdues activitats han esdevingut, amb el pas del temps –en el cas de l’exposició de clavells, des de bon principi, i en el de les catifes de flors, mitjançant una evolució dels seus dissenys–, una mostra de la sensibilitat dels sitgetans, i sobretot les sitgetanes, per a oferir un poble atractiu i acollidor als que hi viuen i als que el visiten.

Amb motiu d’aquesta darrera edició especial de l’Exposició de Clavells, els autors d’aquesta secció li dediquen les dues parts que conté.

Habitualment, les exposicions de clavells es muntaven de forma alterna als jardins del Casino Prado Suburense i de la Societat Recreativa El Retiro. De forma excepcional, l’any 1957, la XVIII Exposició de Clavells es va celebrar als jardins privats de la torre Alícia-Margarida, situada al carrer de Jesús, on després hi hagué el Park Hotel i actualment l’Hotel Medium Sitges Park.

Aquesta seqüència d’imatges fou publicada al programa de la Festivitat del Corpus Christi de l’any 1958.

Comments are closed.