Coses vistes

El text i la imatge que hem seleccionat per a la secció d’aquest número de La Xermada són d’allò més nadalencs. El text presenta de forma breu, clara i amena allò que aporta el pessebre al nostre imaginari nadalenc. A més a més, s’hi concentra aquella informació bàsica que és important saber per a valorar aquesta tradició tan nostra. La imatge conté aquells elements que il·lustren tot allò que s’exposa al text: el valor de les figures de pessebre, la combinació d’historicisme amb regionalisme i la transmissió d’informació mitjançant una iconografia establerta.

Aquest diorama, L’anunciació a Maria, és obra de Joan Colomé i Montaner, membre del Grup Pessebrista de Sitges, i fou exhibit a la 17a exposició de diorames, l’any 2006. S’hi recrea el Pati Blau que hi ha al carrer d’Àngel Vidal.

Miquel Marzal i Ortiz / Josep Milán i Parellada

Comments are closed.