‘Cinetik !’

La Fundació Stämpfli ha fet un significatiu pas endavant amb l’organització de l’exposició Cinetik !, que fins el 27 d’octubre es pot veure a les seves instal·lacions. La mostra té un relleu destacat per la seva qualitat i perfil i, al mateix temps, per haver estat impulsada en col·laboració amb una de les institucions culturals europees de major prestigi, com és el Grand Palais de París. Cinetik ! és una extensió de l’exposició Dynamo, que entre abril i juliol s’ha pogut veure al Grand Palais, i que ha constituït un fenomen artístic de notable impacte en la vida cultural parisenca. Les dues mostres han compartit el mateix comissari: Serge Lemoine, professor emèrit de la Sorbonne i exdirector del Museu Orsay de París.

Cinetik ! és un viatge per l’art òptic i en moviment a partir de l’obra de tretze artistes de reconeguda trajectòria, que tenen la particularitat de compartir un origen espanyol o llatinoamericà, majoritàriament: Antonio Asís, Martha Boto, Carlos Cruz-Díez, Iván Contreras-Brunet, Hugo Demarco, Elías Crespin, Ángel Duarte, Horacio García-Rossi, Francisco Sobrino, Jesús Rafael Soto, Luis Tomasello, Gregorio Vardanega i Pere Stämpfli. Arribats des d’Argentina, Xile, Veneçuela o Espanya, els tretze artistes van fer-se un nom a la capital francesa, on van integrar els diferents corrents de l’art òptic.

L’art en moviment i cinètic continua influenciant actualment nombrosos artistes contemporanis, com, per exemple Elías Crespin, que a Cinetik ! mostra un interessant muntatge de formulació matemàtica i informàtica. Les obres exposades es basen en l’experiència de la visió, en l’apreciació dels fenòmens i en la utilització exclusiva d’un llenguatge abstracte. A través de la programació, la permutació o la casualitat, els treballs mostrats a les sales de la Fundació Stämpfli generen jocs visuals singulars que esdevenen sorprenents per a l’espectador. Cinetik ! es mostra a les sales 2 i 3 de la Fundació. La sala 1 presenta un tast de la col·lecció permanent, amb obres de Jacques Monory, Eduardo Arroyo, Erró, Gerard Fromanger o Pere Stämpfli, entre d’altres.

Cinetik !

Fundació Stämpfli – Art Contemporani

Plaça de l’Ajuntament , 13

08870 Sitges

Del 27 d’abril al 27 d’octubre de 2013

Comments are closed.